Muligheter

Fjellsaging gir deg mulighet til å tenke helt nytt når du skal utforme eller forbedre en hustomt eller et uteareal. Det er mulig å forme fjellet slik du vil ha det, og få frem fargene og den vakre strukturen i fjellet, slik en saget overflate vil gi. En slik skånsom måte å dele fjell på (sprengning ødelegger fjellet) gir deg mulighet til å bruke grunnfjellet aktivt i konstruksjoner, murer, plattinger osv.

Hva brukes til å sage? og hva kan sages?

Det brukes diamantvaier til sagingen. Denne drives av en drivmotor som drar vaieren gjennom sagesnittet. Vaieren kjøles med vann som også binder mye støv og hjelper til med å frakte støv ut av snittet. Det finnes forskjellig type vaier. Man kan sage alle fjelltyper, betong, armering, de fleste metaller og treverk.

Hvor flate kan sages?

Størrelsen på sagen og måten det gjøres på avgjør hvor stor flate som kan sages i ett snitt. En sag på 55Kw kan brukes på snitt opp til ca 600 m2.

Hva driver disse sagene?

Sagene går på strøm. Dette er en fordel, slik at de også kan brukes inne og i tuneller. Strøm er enklere å regulere, i forhold til dieselmotor eller hydraulikk.