Noen av våre små prosjekter:

 

Avløpsrør gjennom fjell!

Hvorfor sprenge grøft for kabler, rør og drenering?

Ofte enklere å bore hull direkte og trekke inn rør eller kabel rett i hullet. Bildet viser 110mm PE rør som er trukket inn i 125mm hull på 41 meter, med 19,4% fall. Vi måler ut med gps, og borer etter det.

Hullet ble boret ovenfra, og så trakk vi røret med tilbake når vi trakk ut borestrengen. Total rørlengde 75m som rakk fra hytten på toppen til kummen i bunnen.

 hull230
Grimstad Platting

En nydelig platting i fjell med to sider som er skåret fint av og klossen ble sprukket opp med fjellsprekk.

Boret to horisontale hull og et horisontalt hull som alle traff hverandre. Saget 3 flater.

Meget pent fjell!

 Grimstad
Iveland

Tidligere sprengt fjellvegg som skulle sages for at avkjørselen til Birketveit skulle få et unikt særpreg. Dette fjellet har en flott struktur, og ble et nydelig blikkfang.

Vi begynte med å bore horisontalt hull i bunn av fjellvegg på 31m med egen borerigg. Deretter ble sagen plassert i enden av hullet og vaieren ble tredd gjennom hullet og over heia tilbake. Deretter ble hele snittet sagd i løpet av 2 dager.

Etter sagingen ble det avsagde fjellet pigget ned med en stor gravemaskin fra Helgesen Maskin AS

Tykkelsen på avsagd fjell varierte fra 0,1-2,5 meter.

Hele snittet er på ca 125m2
1
2
1
2
Eikeheia

Naturlig fjelltopp ble saget horisontalt og vertikalt, for å få en finere og mer brukervennlig flate.

Vi begynte med å bore horisontalt hull i bunn av fjellvegg på 6m med egen borerigg. Deretter ble sagen plassert i enden av snittet og vaieren ble tredd gjennom hullet og over heia tilbake. Deretter ble snittet saget med litt helling innover. Deretter ble toppen saget av ved at stor sag sto plassert 2 meter lenger nede på bakken.

Etter sagingen ble det avsagde fjellet boret (håndboring) og splittet med hydrauliske kiler. Dette var en trygg arbeidsprosess, slik at det ikke var fare for skade på hus eller vei.

Hele snittet er på ca 50m2

1
2
3
Ausviga

Ei hytte i skjærgården skulle utvides og fjellet var for risikabel å sprenge. Det ble valgt saging og hydralisk splitting pga sikkerheten og sluttresultat.

Vi begynte med å bore horisontalt hull i bunn av fjellvegg på 5,5m med knemater. Deretter ble sagen plassert i enden av snittet og det ble saget vertikalt og horisontalt.

Etter sagingen ble det avsagde fjellet boret (håndboring) og splittet med hydrauliske kiler. Dette var en trygg arbeidsprosess, slik at det ikke var fare for skade på hytteveggen.

Hele snittet er på ca 20m2

1
2
3

Åros

Ved ei hytte var det litt lite uteplass, og en steinknaus sto i veien for å utvide eksisterende platting. Derfor måtte den fjernes, da det var uaktuelt å øke høyden på treplattingen. Beste løsning ble da å sage av fjellet i høyde med plattingen! Så kom naturens eget kunstverk fram!

 

 
Hellesund

Hytte på holme skulle utvides. Fjellvegg for farlig å sprenge. 5 meter høy fjellvegg ca 90 cm fra hyttevegg. Skulle utvide avstand til 2,4m fra hyttevegg.

Vi begynte med å bore horisontalt hull i bunn av fjellvegg på 10m med egen borerigg. Deretter ble det kryssbort 4,5 m ned fra toppen til det andre hullet. Deretter ble sagen plassert i enden av snittet og vaieren ble tredd gjennom hullet og over heia tilbake. Deretter ble hele snittet sagd i løpet av 1 dager.

Etter sagingen ble det avsagde fjellet boret (håndboring) og splittet med hydrauliske kiler. Dette var en trygg arbeidsprosess, slik at det ikke var fare for skade på hytteveggen.

Hele snittet er på ca 40m2

1
2
1
2