Spretting1

Dette er utstyret for sprekking av fjell. Vi borer et hull på 40mm og ca 60 cm ned, og setter nedi hydraulisk kile. Denne har en presskraft på opp til utrolige 500 tonn! dermed sprekker fjellet enkelt! Vi har fire av disse kilene som kan brukes samtidig.Slik kan det se ut under kiling av fjell1

Hver kile komplett med sylinder veier ca 35 kg og settes i hull som er 40-45mm i diameter. Det er vanlig å ha opp til 1 meter mellom hullene. Metoden kan sammenlignes med trollkraft, men ved bruk av disse har man øyeblikkelig og kontrollert splitting av fjelletVirkemåte1

Hullet bores, kilen settes nedi og trykket økes til fjellet sprekker. Hvor dypt fjellet sprekker er avhengig av fjellets form og struktur.

Fellsprekk®1

Vi utfører også skånsom sprekking med Fjellsprekk®. Dette er utrolig effektivt, og minimal risiko for skade på annet fjell ved riktig bruk. Ingen rystelser. Kan brukes inne og ute! Er 50% kraftigere en trollkraft. Og ca 70% rimeligere!

Vi tar ut av hele kjellere, inntill husvegger osv.. Ingen begrensninger i størrelse på fjellet. Har tatt ut over 100 tonn på flere prosjekter.